top of page

PRAKTIJK

Scroll Down

Manuele therapieën

Manuele lymfedrainage volgens Dr. Vodder

Deze manuele lymfedrainage is een zachte massagevorm en is op het ganse lichaam toepasbaar. Ze heeft als doel de vochtdoorstroming te stimuleren en eventuele vochtophopingen (oedeem) te verhelpen, de immuniteit te verhogen, de stress te verlagen en het hormonale stelsel te optimaliseren. Afvalstoffen die niet via de bloedbaan kunnen uitgedreven worden, worden door het lymfestelsel verwijderd.

Dermasegmentale reflexologie

Deze specifieke energetische massage dringt door tot je dieperliggende spieren tot op het bot. Ideaal voor pijnlijke spieren, gewrichten en stijfheid.  De bloeddoorstroming wordt gestimuleerd waardoor organen optimaler functioneren en toxines worden afgevoerd. Heeft zowel een werking op lichaam als op geest.

 

Voetreflexologie

Drukpuntmassage op reflexzones in je voeten. Zorgt voor een energiedoorstroming door je hele lichaam. Herstelt zowel fysieke als mentale klachten. 

Relaxerende massage

Deze massage brengt je lichaam en geest tot rust. Ideaal bij stress, depressie of burn-out.

Zwangerschapsmassage

Professionele, ontspannende massage voor (hoog)zwangere vrouwen.

Natuurgeneeskundige therapieën

  • Voedingstherapieën

  • Massagetherapieën

  • Aromatherapie

  • Iriscopie

Onderzoeken

  • Basisscreening Darm

Dit (stoelgang- of feces) onderzoek wordt aangeraden bij alle chronische klachten van maag en darmkanaal, bij chronische vermoeidheid, huidklachten en hormonale disfuncties. Ook heel veel andere klachten ontstaan uit de darm. Dit onderzoek wijst uit of deze klachten veroorzaakt zijn door een verstoorde darmflora, een verzwakt afweersysteem, door ontstekingen en/of een voedselallergie. Uit dit basis onderzoek kunnen (indien nodig) meer gerichte verdere onderzoeken gedaan worden en kan een therapieplan correct op maat gemaakt worden.

  • Parasitologie  – TFT

Dit (stoelgang- of feces) onderzoek is een grondig onderzoek waarin duidelijk blijkt of er parasieten aanwezig zijn. Veel chronische klachten kunnen door parasieten bevorderd worden en het succes van een therapie kan daardoor belemmerd worden. Sommige veel voorkomende klachten door parasieten zijn : prikkelbare darm, diarree, darmontstekingen, spier- en gewrichtsklachten, voedingsovergevoeligheid, eczeem, chronische vermoeidheid….

  • Gluten – intolerantie

Dit (bloed) onderzoek (Antigliadine IGA) geeft aan of iemand overgevoelig is voor gluten of mogelijk coeliakie heeft. Indien je overgevoelig bent voor gluten en deze toch eet beschadig je je darmslijmvliezen. Daardoor ontstaan allerhande klachten zoals buikpijn en/of huidklachten, een chronisch gebrek aan energie, stemmingswisselingen..  Dit onderzoek is aangewezen bij personen die een of meerdere van deze soort klachten heeft en veel granen eet, zoals tarwe, rogge, spelt, kamut, gerst en haver die dichtbij deze graansoorten groeide. Door een glutenvrij dieet zullen deze klachten dan snel verminderen tot verdwijnen.

  • Voedingsintoleranties

Voedingsintoleranties kunnen op elke leeftijd ontstaan. Ze kunnen aanleiding geven tot veel chronische klachten zoals o.a. acne, winderigheid, opgeblazen gevoel, burn-out syndroom, depressie, diarree, infecties, huidaandoeningen, hormonale stoornissen, bovenbuikklachten, constipatie, ADHD en chronische vermoeidheid. Met dit (bloed) onderzoek krijg je hierover diagnostische zekerheid. Er kunnen 280 voedingsmiddelen getest worden.

  • Histamine

Dit (stoelgang- of feces) onderzoek toont aan of iemand een histamine intolerantie heeft. Deze test is vooral aangewezen bij mensen die allergieën vertonen. Histamine is een chemische signaalstof die door het lichaam wordt aangemaakt bij allergische reacties. De meest herkenbare symptomen bij aanmaak van teveel histamine in de darmen zijn irritaties van de huid ( jeuk, roodheid, opzwelling, huiduitslag) en van de neus, keel en longen (hoesten, loopneus, slijm in de keel..) diarree, hoofdpijn, hartritmestoornissen, lage bloeddruk… Vervolgens kan de juiste begeleiding met dieet en therapie geboden worden om uw gezondheid te optimaliseren.

  • Pancreas elastase 1

Deze (stoelgang- of feces) test onderzoekt of de alvleesklier goed werkt, zodat voedingsstoffen zoals vitaminen en mineralen goed opgenomen worden. Een groeiachterstand bij kinderen, gedragsstoornissen, verteringsstoornissen, voedselintoleranties, onduidelijke bovenbuikklachten, verminderde werking van het immuunsysteem door verminderde opname van zink, kunnen mogelijk met deze test verklaard worden.

 

Coaching

Zwangerschapsmassage

Een zwangerschap is een heugelijke gebeurtenis. Het gaat echter gepaard met een achtbaan aan emoties en ook vaak met lichamelijke kwaaltjes. Het hoort er allemaal bij.

De ene zwangere vrouw heeft er meer last van dan de andere. Zwangerschapsmassage kan in deze bijzondere periode om allerlei redenen een goede ondersteuning bieden.

Zwangerschapsmassage kan diverse veelvoorkomende zwangerschapskwaaltjes verlichten. De zwangerschap zorgt voor veel emoties onder invloed van de zwangerschapshormonen.

Leuk om te ervaren is wanneer het kindje in de buik in de laatste fase van de zwangerschap duidelijk merkbaar reageert op de massage met kleine stompjes of juist door helemaal tot rust te komen. Het versterkt de band tussen moeder en kind.

Wat je in je mond stopt, heeft gevolgen voor jouw baby, laat dat duidelijk zijn. Het is niet zozeer dat je voor twee eet (want dat is niet zo), je eet met twee mensen in gedachten. Goede voeding is dus van levensbelang tijdens deze periode.

Naast zwangerschapsmassage kan ik je ook begeleiden in je voeding tijdens de zwangerschap.

Zwangerschapsmassage Cajolie_edited.jpg
bottom of page