top of page
  • Foto van schrijverCaroline

Niet wat je eet voed je lichaam, maar wat je kunt verteren.

Voedingstherapie en coaching, gepersonaliseerd aan jouw metabolisme, in 4 stappen, met een persoonlijke opvolging en een resem aangepaste recepten.
Nutritherapie : een therapieplan met coaching op jouw maat in 4 fasen (+/- 5 maand)


Wat brengt deze gepersonaliseerde voedingstherapie je bij en wat omvat ze?


- Je leert de juiste voedingsmiddelen kennen die aan jouw lichaam, jouw stofwisseling en jouw noden (en smaken) aangepast zijn, waardoor je in balans komt en ook je hormonaal evenwicht herstelt. Hoe beter je stofwisseling verloopt, hoe beter jij in balans bent, hoe groter je fysieke, mentale en emotionele kracht wordt.


- Je leert voedingsetiketten lezen en begrijpen, zodat je opgewassen bent tegen de vele omzeilingen van de voedselindustrie. Ongezond zoet leer je vervangen door gezond zoet, zodat je bijnieren geen overuren dienen te draaien, waardoor je meer energie voelt en beter opgewassen bent tegen stress. Je bloedsuikerspiegel gaat van de wipplank af en wordt stabieler, daarbij ook je gemoedstoestand en je totale gezondheid. Vetten zijn nodig, broodnodig zelfs! Ja, ook (en zeker!) voor wie enkele kilo’s kwijt wil. De vraag is, welke vetten?- Je kookt lekker lactose- en glutenvrij in de eerste twee fasen om je darmen tot rust te brengen, te ontlasten en herstellen. Tijdens de volledige voedingstherapie worden de vitale organen (lever, pancreas en maag) door de juiste voeding ondersteund, waarbij eventuele functiestoornissen opgegeven worden en wat je eet ook beter opgenomen wordt.


- Je leert je eigen prebiotica (goede voeding voor je goede darmbacteriën) en probiotica (toevoer van goede darmbacteriën) maken in superleuke receptjes- Je krijgt bij elke fase 10 recepten (ontbijt, lunch, diner en tussendoortjes) en tools om zelf je eigen receptjes te creëren, tussendoor ontvang je op regelmatige basis mailtjes met tips, weetjes en nog meer receptjes aangepast aan jouw noden.


- Je hebt 2 zoomconsulten / maand, waar je met al je vragen terecht kan en waar ik je bijstuur en motiveer waar nodig, waarin we je doelstellingen bespreken en evalueren.


Gelukkige, gezonde darmen : Van gewichtscontrole tot hormonale balans tot een gelukkig mens, niet door een dieet maar door een nieuwe levensstijl.
De 4 fasen :

Fase 1 : kennismaking met voeding gebaseerd op : ontgiften, reductie van ontstekingen, lever- nieren ondersteuning

Ontgiftende voeding, lactose- en glutenvrij, ontstekingsremmend, recepten

Fase 2 : zuur – base evenwicht herstellen, bijnier ondersteunend, suikerverwerking

Kennis van basisch en verzurende voeding , darm besparende en - ondersteunende voeding voor bijnieren, mineraaltekorten aanvullen, vitaminen aanvullen, hormoonbalans, recepten

Fase 3 : darmflora optimaliseren, training van de slijmvlies immuniteit

Probiotica, vezels, fermentaties, immuun stimulerende voeding, recepten

Fase 4 : opbouw en stabilisatie van de darmflora

Probiotische voeding, gefermenteerde voeding en dranken, fermentaties, energetische keukenVooraleer je start met de Nutritherapie ontvang je per mail een voedingsdagboek, die je wordt verzocht in te vullen gedurende enkele dagen. Dat breng je mee naar het eerste consult.


Als Voedingsdeskundige sta ik niet achter diëten, dat weten mijn patiënten. Er bestaan geen "quick-fixes". Als de levensstijl niet wijzigt dan zullen de resultaten maar tijdelijk zijn. Dit gezegd zijnde krijg ik veel vraag naar afvalprogramma's of kuren, vandaar heb ik dit jaar besloten om een 'motivatieperiode' uit te brengen. Deze gaat vooraf aan de voedingstherapie en zal ervoor zorgen dat de 'overtollige' kilo's verminderen zodat we gemotiveerd van start kunnen gaan om deze er ook af te houden. Daarnaast zorgen we voor een reset van de lever (detox zoals velen het noemen, maar dan niet met sapjes).


Klaar om de beste versie van jezelf naar boven te halen? Contacteer me voor een afspraak via carobe@telenet.be.


29 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

SAD

Comments


bottom of page