Een verfrissend lente receptje, vol immuun boostende ingrediënten 😊
LENTEROLLETJES MET QUINOA EN ROMIGE GEMBERDIP
Voor 8 stuks
Gemberdip
4 eetlepels notenpasta naar keuze (gemengde, amandel… in alle bio-winkels te verkrijgen)
3 eetlepels limoensap
2 eetlepels tamari (is een sterke soyasaus)
1 eetlepel gembersap
1 eetlepel ahornsiroop
1 teentje knoflook (uitgeknepen)
Cayennepeper naar smaak
Lenterolletjes
½ grote komkommer
¼ kleine rodekool
2 lente-uien
1 rijpe avocado
2 wortelen geraspt
Verse kruiden naar keuze (koriander, basilic, dille…)
8 rijstvellen
130g gekookte quinoa
Doe alle ingrediënten voor de gemberdip in een blender en mix. Verdun met een beetje water naar smaak.
Snijd de komkommer en de rauwe rodekool in heel fijne reepjes. Snipper de lente uien. Ontpit de avocado en snij hem in plakjes. Hak de kruiden fijn. Dompel de vellen rijstpapier enkele seconden in lauw water tot ze zacht zijn. Vul de wrap met een lepel gemberdip, quinoa, wortelen, komkommer, rodekool, lente-uien, avocado en verse kruiden.
Tip : de gemberdip kan je luchtdicht verpakt minstens 4 dagen in de koelkast bewaren. Hou je niet van rodekool? Vervang die dan door rode paprika, rode biet, boerenkool of peterseliewortel, radijsjes….
Comments