top of page

Recept rijstnoedelsalade met komkommer en maanzaad

Foto van schrijver: CarolineCaroline

Voor 4 personen


  • 60 ml appelazijn

  • 30 g fijne rietsuiker

  • 1 grote rode ui, of 2 kleinere (in dunne schijfjes gesneden)

  • 1 stuk gemberwortel (5 cm) geschild in julienne gesneden

  • 150 g platte rijstnoedels of bifun noedels (natuurwinkel)

  • 3 el olijfolie

  • 1 appel granny smith (klokhuis eruit gestoken, in fijne reepjes gesneden)

  • 1 grote komkommer (ongeschild, in de lengte doormidden gesneden, zaadlijst eruit geschraapt het vruchtvlees in smalle reepjes gesneden van +/- 3 cm lengte)

  • 2 rode chilipepers (zaadjes verwijderd, in julienne gesneden)

  • 15 g munt  (blaadjes van de steeltjes getrokken en grof gesneden )

  • 15 g dragon (draadjes van de steeltjes geplukt en grof gesneden )

  • 1 el maanzaad

  • Zout naar smaak


Klop de azijn en de suiker in een middelgrote kom door elkaar tot de suiker ongeveer opgelost is. Roer de ui en gember erdoor tot ze met azijn zijn bedekt. Zet de kom 30 minuten opzij en schep de uien af en toe om tot ze zachter zijn. Doe de noedels in een kom en kook ze zoals aangeduid op de verpakking in water. Laat ze goed uitlekken en afkoelen. Meng er een el olijfolie door. Voeg de overige ingrediënten aan de noedels toe, met de gemarineerde ui, de gember en het uitgelopen sap, de overgebleven 2 el olijfolie en zout naar smaak. Meng alles goed en serveer de salade meteen.


Laat het smaken!



 
 
 

Comments


bottom of page